Multikulturní kompatibilita a nekompatibilita jako problém dialogu - Hájková, Lucie (Diagnostické centrum, 2024)
Cílem příspěvku je stručné seznámení se s interkulturní komunikací a jejím vlivem na komunikaci v multikulturním prostředí. V rámci interkulturní komunikace jsou zmíněny základní kulturní odlišnosti, se kterými se můžeme setkat v rámci verbální i neverbální komunikace nebo v paralingvistických aspektech. Druhá část příspěvku se zabývá konfliktem v multikulturním prostředí včetně základních metod řešení konfliktu.
Multicultural compatibility and incompatibility as a problem of dialogue
Keywords: interkulturní komunikace; kulturní odlišnosti; interkulturní konflikt; intercultural communication; cultural differences; cross-cultural conflict