Problematika brownfields z pohledu jejich bezpečnostních rizik pro územní rozvoj - Vítková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou brownfields z pohledu jejich bezpečnostních rizik pro územní rozvoj. Práce je věnována charakteristice pojmů brownfields, riziko a hrozba. Cílem práce je zjistit, jaké hrozby tyto prostory pro území představují. V práci je vyčleněno 28 brownfields z Královéhradeckého kraje, které jsou rozděleny podle původního funkčního využití. Na těchto vybraných lokalitách je provedena analýza relevance vybraných hrozeb.
The issue of brownfields in terms of their safety risks for regional development
Keywords: brownfields; threat; risk; Hradec Králové Region; hrozba; riziko; Královéhradecký kraj