Vnímání nástrojů posilování vztahů z pohledu odběratelů - Šimek, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce seznamuje s vývojem koncepce vztahového marketingu a odlišnostmi od transakčního marketingu a uvádí přínosy budování vztahů dodavatele a odběratele na bázi vztahového marketingu. Dále popisuje podmínky a nástroje působící na prohlubování vztahu dodavatele a odběratele a konečně také metody zjišťování vnímání nasazených nástrojů posilování těchto vztahů odběratelem. Praktická část diplomové práce je věnována popisu realizace výzkumu, vyhodnocení získaných informací a jejich interpretaci. Závěry práce jsou zaměřeny na vyhodnocení prospěšnosti jednotlivých nástrojů pro posilování vztahů a vnímání skutečné úrovně těchto nástrojů nasazených dodavatelem Synthesia, a.s., SBU Pigmenty a barviva ve vztahu k odběrateli.
Perception of customer relationship strengthening tools from a customer's perspective
Keywords: Řízení vztahů se zákazníky; nástroje posilování vztahů; vztahový marketing; Relationship strengthening tools; relationship marketing; customer relationship management