Netoxická domácnost - ano či ne? - Primásková, Katka (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem non-toxic produktů v domácnosti a kosmetice a jejich vlivem na lidské zdraví. V úvodu jsou představeny nejčastější produkty, které běžně používáme při úklidu, hygieně a dekorativní kosmetice. Dále jsou v práci popsány složky běžných prostředků a non-toxic alternativ, a je diskutováno, jaký je mezi nimi rozdíl a jak mohou tyto produkty ovlivňovat mikrobiom a zdraví lidského těla. V poslední části jsou představeny nejnovější vědecké studie, které se touto problematikou zabývají, a jsou zhodnoceny jejich výsledky. Cílem této práce je poskytnout přehled o non-toxic produktech a vysvětlit, jak mohou být prospěšné pro lidské zdraví.
Non-toxic cleaning products - yes or no?
Keywords: non-toxic produkty; úklid; hygiena; kosmetika; mikrobiom; zdraví; non-toxic products; cleaning; hygiene; cosmetics; microbiom; human health