Posttraumatická stresová porucha u novodobých válečných veteránů - Suchánková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá posttraumatickou stresovou poruchou u válečných veteránů Armády České republiky. Zabývá se jejími příznaky, diagnostikou, terapií a komorbiditami. Výzkum je založen na osobních zkušenostech válečných veteránů. Zjišťuje, jak se váleční veteráni vyrovnávají se stresem na misi a prověřuje jejich znalosti jak o stresu, tak o posttraumatické stresové poruše.
Posttraumatic stress disorder in combat veterans
Keywords: válečný veterán; posttraumatická stresová porucha; stres; traumatická situace; projev; příznak; diagnóza; terapie; combat veteran; posttraumatic stress disorder; stress; traumatic situation; manifestation; symptom; diagnosis; therapy