The reflection of time period in translation - Čáslavová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu dvou překladů díla Johna Steinbecka The Grapes of Wrath z pohledu vlivu času. Vybranými překlady jsou Hrozny hněvu Vladimíra Procházky z roku 1963 a Radoslava Nenadála z roku 1987.
Odraz doby v překladech
Keywords: John Steinbeck; překlady; rozdíly