Rozbor technických řešení instalace čerpadla v prostoru s nebezpečím výbuchu - Burda, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou elektroinstalací v prostředí s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par. V úvodu zahrnuje přehled legislativních požadavků pro tyto instalace. V druhé části aplikuje tyto požadavky na instalaci čerpadla v prostředí s nebezpečím výbuchu v porovnání s instalací v prostředí bez nebezpečí výbuchu.
Analysis of technical solutions for pump installation in potentially explosive atmosphere
Keywords: ATEX; nebezpečí výbuchů; zóny; elektrická zařízení; elektrické závěry; explosive atmosphere; zones; electrical apparatus; enclosures