Baudrillard, DeLillo, and a postmodern experience - Skořepa, Hynek (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem tohoto článku je analýza DeLillova románu White Noise a interpretace ve světle Bauldrillardova pohledu na problémy postmoderního člověka. Klíčovým termínem je pak Bauldrillardův výrok o ztrátě smyslu, tedy loss of meaning, a následném stavu melancholie. Jestliže DeLillo souhlasí s Bauldrillardem, že ve světe, kterému dominují media, je obtížné najít smysl života, nedochází pak ke stejně pesimistickým závěrům. Jeho postmoderní antihrdinové, i když zřídka, kdy, nacházejí útěchu v každodennosti.
Keywords: literární rozbory; DeLillo, D.; Baudrillard, Jean; postmoderní společnost