Tvorba datové sady vybraných intravilánů Pardubického kraje - Tůmová, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce popisuje tvorbu datové sady vybraných intravilánů Pardubického kraje, která je vytvářena pro Oddělení krizové řízení Pardubického kraje. Vytvořená sada tvoří polygony obcí s rozšířenou působností v Pardubickém kraji a jejich částí. Nově vytvořená polygonová vrstva bude sloužit nejen zmíněnému oddělení, ale také ostatním krajům. Bude také sloužit lidem, kteří neznají města v Pardubickém kraji ani jejich městské části, ale také občanům jiných krajů, aby měli lepší možnosti se zorientovat v tomto kraji a poznat obce s rozšířenou působností a jejich městských částí. Dále může tato vrstva sloužit i orgánům v Pardubickém kraji i jiném kraji, jako jsou např. úřady, hasiči, policie, bezpečnostní rada obce, krizový štáb obce, horská služba a také na celorepublikové úrovni např. pro ministerstva.
Creation of data set selected urban Pardubice Region
Keywords: intravilán; krizové řízení; datová sada; geografický informační systém; Pardubický kraj; urban area; crisis management; data set; geographic information system; Pardubice Region