Obec-zadavatel veřejných zakázek - Vašíčková, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zadávacího řízení veřejných zakázek ve veřejné správě. Práce analyzuje legislativu v České republice, zabývá se druhy zadávacích řízení se zaměřením na průběh zadávacího řízení na obci. Podrobněji se zaobírá problematikou nejčastějších řízení na obci zadávání zakázek malého rozsahu a také problematikou mimořádně nízké nabídkové ceny.
Municipality as public procurement contracting authority
Keywords: zadávací řízení; veřejné zakázky; zákon o zadávání veřejných zakázek; samospráva; zásada transparentnosti; přiměřenost; rovné zacházení; zákaz diskriminace; kritéria hodnocení; zakázka malého rozsahu; mimořádně nízká nabídková cena; procurement procedure; public contract law on public procurement; local government; principle of transparency; proportionality; equal treatment; non-discrimination; evaluation criteria; small-scale contracting; abnormally low tender