Daňová optimalizace prostřednictvím odpisů - Hoffmannová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem bakalářské práce je "Daňová optimalizace prostřednictvím odpisů". Legislativa České republiky umožňuje daňovými odpisy upravit základ daně a snížit tak daň z příjmů na minimum. Teoretická část je zaměřena na daňové odpisy jako takové, jejich definici, způsoby ocenění majetku a druhů odpisování. Jsou zde přiblíženy i odpisy nehmotného majetku. Praktická část vyjmenovává možnosti daňové optimalizace i s praktickými příklady, což je také cílem této bakalářské práce. Její součástí je příklad výpočtu nulové daňové povinnosti fyzické osoby a uplatnění možností optimalizace v praxi.
Tax optimization through depreciation
Keywords: daně z příjmů; základy daně; daňové odpisy; zrychlené odpisy; rovnoměrné odpisy; income tax; tax base; tax depreciation; accelerated depreciation; steady depreciation