Prodej emisních práv - Pinkasová, Romana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá problematikou obchodování s emisními povolenkami. V teoretické části je popsána historie obchodovatelných povolení, princip používání povolenek, jejich rozdělování v rámci Národního alokačního plánu, jejich možné použití a další. V praktické části jsou popsány skutečnosti, které se týkají emisních povolenek. Jejich účtování, využívání v programu Zelená úsporám, vývoj cen, účinnost a další.
Emission Trading
Keywords: obchodovatelná povolení; emise; snižování emisí; povolenky; tradable permits; emission; emissions reduction; allowances