Znalost prevence infekcí spojených se zdravotní péčí u nelékařských zdravotnických pracovníků pracující na novorozeneckém oddělení. - Smolíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na informovanost nelékařského zdravotnického personálu pracujícího na novorozeneckém oddělení o infekcích spojených s poskytováním zdravotní péče. Teoretická část práce popisuje infekce jako takové, jejich historii, dělení, původce, prevenci a hygienu rukou. Praktická část bakalářské práce se zabývá výzkumem pomocí dotazníkového šetření, který hodnotí znalosti nelékařského zdravotnického personálu o prevenci infekcí spojených s poskytováním zdravotní péče. Výzkum probíhal na novorozeneckém oddělení v nejmenované nemocnici Královéhradeckého kraje. Na závěr této práce jsou zhodnoceny výsledky získané výzkumem.
Knowledge of the prevention of healthcare associated infections among non-medical health workers working in the neonatal ward.
Keywords: dezinfekce rukou; infekce; nelékařský zdravotnický personál; novorozenci; prevence; dezinfection hand; infection; non-medical health workers; newborns; prevention