Spletitá cesta žen za uznáním. Ženy v odborném lékařství v letech 1900-1939 a odraz jejich akceptace v odborném a mediálním diskursu. - Bolečková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se je věnována osudu prvních českých lékařek, na jejich profesní kariéru a jejich osobní život v průběhu let 1900-1939. Je zde vykreslen jejich boj o dosažení vysokoškolského vzdělání. Práce si kladla za cíl přiblížit, jak se měnily genderové stereotypy v průběhu této doby.
Complicated Way to Acceptation. Women in the World of Professional Medicine 1900-1939 and Their Image in the Scientific Discourse and Popular Journals
Keywords: české lékařky; gender history; české lékařské fakulty; women as doctors; czech faculty of medicin; gender