Analýza železničních přeprav uhlí v oblasti Mostecké pánve - Navara, Jan (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zaměřuje na analýzu současného stavu infrastruktury a železničních přeprav uhlí v Mostecké pánvi. Zabývá se úsporami při přepravách uhlí z Mostecké pánve při navrhované úpravě infrastruktury.
Analysis of Railway Coal Transportation in the Most Basin
Keywords: železniční nákladní doprava; přeprava uhlí; hnědé uhlí; Mostecká pánev; uhelná elektrárna; provozní a ekonomické náklady; railway freight transport; coal transportation; brown coal; Most Basin; coal power plant; operating and economic costs