Řešení finančních krizí vybraných států - Palatová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá obecnou charakteristikou finanční krize. Zejména je zaměřena na její druhy, příčiny a následky. Dále jsou nastíněny možné způsoby řešení, které by mohly pomoci zemím v krizi. Základem jsou instituce, bez kterých by se tato řešení neobešla. Konkrétně se jedná o Evropskou centrální banku a Mezinárodní měnový fond. Popisuje již vyřešené finanční krize v Argentině, Brazílii a Thajsku. Značná pozornost je věnována finančním problémům Řecka. Na základě analýzy příčin a způsobů řešení finančních krizí vybraných států jsou navržené možné alternativy řešení dluhové krize v Řecku.
Financial Crisis Solutions in Selected Countries
Keywords: financial crisis; Argentina; Brazil; Thailand; Greece; Eurozone; International Monetary Fund; finanční krize; Argentina; Brazílie; Thajsko; Řecko; Eurozóna; Mezinárodní měnový fond