Zajištění závazků - Grünerová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce "Zajištění závazků" je zaměřena na jednotlivé druhy zajištění pohledávek, především na zástavní právo, zadržovací právo, ručení, akreditiv, bankovní záruku a smluvní pokutu. Cílem této práce je vytvořit stručný přehled o právní problematice týkající se zajištění závazků, především pak na charakteristiku jednotlivých institutů.

This bachelor work „security for obligation‘‘ is focused to posibility how to cover of obligation like lien, possessory lien, guarantee letter of Credit, Bank Guarantee and penalty. The aim of this work is basic table about law for leabilities and rating separate institute.
Security for obligation
Keywords: claim; obligation; lien; guarantee; bank guarantee; letter of credit; Pohledávky; závazky; zástavní právo; ručení; bankovní záruka; akreditiv