Selfmonitoring arteriovenózního dialyzačního zkratu pacientem - Vacková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce popisuje anatomii močového ústrojí, anatomii a fyziologii ledvin. Vysvětluje pojem hemodialýza a popisuje jednotlivé druhy hemodialyzační léčby a cévní přístupy, které jsou pro hemodialýzu nezbytně nutné. V praktické části je vypracován edukační plán pro klienty s arteriovenózním dialyzačním zkratem.
Selfmonitoring A-V shunt by pacient
Keywords: arteriovenózní dialyzační zkrat; Ledviny; Hemodialýza; selfmonitoring