Přípravy lidských zdrojů ve vztahu k předpokládaným trendům vývoje trhu práce - Kunclová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2004)
V teoretické části popisuji úlohu vzdělávání, zejména vzdělávání celoživotního. Pozornost věnuji lidským zdrojům, jejich demografickému vývoji a struktuře podle vzdělání. V práci vysvětluji vývoj trhu práce a uvádím trendy jeho vývoje. V praktické části zpracovávám terénní šetření, které zjišťuje postoje, názory a zkušenosti respondentů s pracovním trhem a potřebou dále se vzdělávat.
The preparations of human resources in relation to expected trends of advancement of labour market
Keywords: Vzdělávání; Lidské zdroje; Trh práce; distanční studium