Ochrana občanských práv a svobod v trestním právu - Řízek, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1998)
Ochrana občanských práv a svobod v trestním právu je zvýrazněna na pozadí Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod včetně uvedení některých důležitých mezinárodních předpisů. Text je rozčleněn v části teoreticko metodologické na systém právních předpisů, v části analytické na rozbor trestního práva procesního v souvislosti s ochranou občanských práv a svobod uváděných především v Listině základních práv a svobod.
The Protection of civil rights and freedoms in the criminal law
Keywords: právo; občanské právo; trestní právo; ochrana občanských práv a svobod