Recepce literárních děl Magdy Szabó v kontextu české literární kultury - Votočková, Anne-Marie (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá recepcí dvanácti próz Magdy Szabó v české literární kultuře. Část práce je věnována paratextům, knižním a internetovým zdrojům a jejich vlivu na recepci díla. Dále práce mapuje život autorky v paratextech, historický kontext překladů a nakladatelství spojených s prózami Magdy Szabó a následně ukazuje recepci jejích děl na základě časopiseckých článků a informací od jednotlivých nakladatelství.
Reception of Magda Szabó´s literary works in the context of Czech literary culture
Keywords: Magda Szabó; recepce literárních děl; kulturní transfer; literární kultura; česká literární kultura; paratexty; nakladatelství a překladatelství; Magda Szabó; reception of literary works; cultural transfer; literary culture; Czech literary culture; paratexts; publishers and translation