Vypracování místního radiologického standardu mamografického pracoviště - Kleprlík, Jakub (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce pojednává o organizovaném screeningovém programu včasného záchytu karcinomu prsu v České republice. Práce obsahuje pravidla a podmínky pro provádění mamografie, a současně popisuje jaký je rozdíl mezi screeningovou a diagnostickou mamografií. V praktické části je vypracován místní radiologický standard.
Elaboration of the local radiological standard of the mammography unit
Keywords: mamografie; radiologický standard; screening; mammography; radiological standard; screening