Společenská odpovědnost vybraného podniku mlékárenského průmyslu v ČR - Štěpanovská, Eva (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je věnována aplikaci konceptu společenské odpovědnosti firem v mlékárenském průmyslu v České republice. Jejím hlavním cílem bylo zpracovat teoretická východiska problematiky společenské odpovědnosti podniků a následně analyzovat a zhodnotit aplikaci konceptu společenské odpovědnosti v oblasti ekonomické, sociální, etické, environmentální a filantropické společností Mlékárna Hlinsko, a.s. a navrhnout opatření ke zlepšení. V teoretické části práci je vymezen pojem společenská odpovědnost v kontextu stakeholder teorie, vysvětleno je alternativní pojetí oblastí společenské odpovědnosti, principy aplikace tohoto konceptu i jeho přínosy. Praktická část práce je věnována aplikaci konceptu CSR ve společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. a návrhu možných opatření na zlepšení.
Social Responsibility of Selected Enterprise of Diary Industry in the Czech Republic
Keywords: společenská odpovědnost firem; zainteresované strany; oblasti CSR; aktivity CSR; mlékárny; corporate social responsibility; stakeholders; CSR areas; CSR activities; dairy-works