Finanční analýza vybraného podniku - Nalevanková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Mecawel spol. s.r.o. Práci lze rozdělit do dvou částí. V první části práce je definován pojem podnik, finanční analýza, jsou zde vypsány informační zdroje finanční analýzy, její metody a ukazatele. V druhé části následuje charakteristika konkrétního podniku, finanční analýza vybraného podniku a také samotná aplikace vybraných ukazatelů. Závěr práce se zaměřuje na hodnocení toho, jak si podnik vede proti obecným průměrům.
Financial analysis of the selected business
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisků a ztráty; vertikální analýza; horizontální analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele arozdílové ukazatele; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; absolute indicators; ratio indicators and difference indicators