Analýza nástrojů pro virtualizaci - Šretr, Vít (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá výhodami a problémy virtualizace na platformě x86. Dále pojednává o různých typech virtualizace a virtualizačních nástrojích, které jsou detailně představeny a otestovány z hlediska klíčových parametrů, jako jsou rychlost CPU, RAM, HDD a NIC. Na základě získaných výsledků byla vypracována doporučení pro použití daných virtualizačních nástrojů ke specifickým účelům.
Virtualization tools analysis
Keywords: virtualizace; hypervizor; x86; Hyper-V; ESXi; Xen; KVM; LXC; UML; VirtualBox; virtualization