Využití metody Activity Based Costing při řízení podnikových nákladů v podmínkách procesní výroby - Ritschelová, Adriana (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zaměřuje na možnosti využití principů metody Activity Based Costing při řízení podnikových nákladů v podmínkách procesní výroby. Vymezuje základní terminologii spojenou s touto metodou, popisuje postup při stanovení nákladů touto metodou a uvádí její přínosy a nedostatky. Praktická část obsahuje výsledky analýzy sledování a řízení nákladů podniku PRIMÁTOR a. s. z pohledu kalkulací nákladů výrobků.
Usage of the Activity Based Costing method in company expenses management in terms of process development
Keywords: calculation of the costs of products; overhead costs; Activity Based Costing; technology of beer production; kalkulace nákladů výrobků; režijní náklady; technologie výroby piva