Močová inkontinence - Holá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce popisuje poruchu funkce močového měchýře a jeho svěrače doprovázenou ztrátou moči, což se nazývá močová inkontinence. V práci je popsána biosyntéza moči v organismu. V poslední části jsou popsány typické formy inkontinencí, s příčinami, rizikovými faktory a diagnostikou. Součástí této práce je i obeznámení s léčbou močové inkontinence.
Urinary incontinence
Keywords: inkontinence moči; klasifikace; diagnostika; léčba; urinary incontinence; classification; diagnostics; treatment