Pozitivní lékové listy na jednotlivých zdravotnických záchranných službách v České republice - Loudová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pozitivní lékové listy zdravotnických záchranných služeb v České republice. Teoretická část této práce se zabývá popisem legislativy týkající se léčiv a zdravotnických záchranných služeb, základní farmakologie, informací o zdravotnických záchranných službách a pozitivních listech, a nakonec popisuje i jednotlivé lékové skupiny a jejich indikace. Zaměření praktické část směřuje již do průzkumu konkrétních pozitivních listů, jednotlivých zdravotnických záchranných služeb, kde je podrobně rozebírá, popisuje a řeší s nimi vybrané urgentní stavy v přednemocniční péči.
Positive medication lists at individual emergency medical services in Czech Republic
Keywords: pozitivní lékové listy; zdravotnická záchranná služba; farmakologie; lékové skupiny; urgentní stavy; positive medicine sheets; medical emergency service; pharmacology; drug groups; urgent conditions