Molekulární mechanismy cytostatického účinku benfluronu - Cochlarová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá cytostatickými účinky benfluronu na lidské leukemické buňky MOLT-4. V teoretické části jsme popsali roli cytostatik v protinádorové terapii a procesy v buňkách v reakci na genotoxický stres, k nimž patří zejména zástava buněčného cyklu a apoptóza. Ve výzkumné části jsme objasnili molekulární mechanismy reakce nádorových buněk na působení cytostatika benfluronu.
Molecular mechanisms of cytostatic effect of benfluron
Keywords: Benfluron; apoptóza; buněčný cyklus; MOLT-4; p53; apotosis; cell cycle