Analýza hospodaření DpmHK, a.s. ve vazbě na implementaci nového odbavovacího systému cestujících - Široká, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou Dopravního podniku města Hradec Králové, a.s. ve vazbě na implementaci nového odbavovacího systému cestujících. Finanční analýza je důležitá pro oblast rozhodování a plánování, jež má ve své kompetenci finanční management daného podniku. Klíčové informace jsou získávány z vnitropodnikových výkazů – rozvaha, výkaz zisku a ztrát a Cash Flow, jež mohou být doplněny podklady s podrobnějšími daty. Na základě těchto výkazů, pomocí poměrových ukazatelů, byla provedena finanční analýza DpmHK, a.s. za období let 1998 – 2006 a zhodnocení finanční situace podniku vzhledem k novému zavedení odbavovacího systému. Získané výsledky byly zhodnoceny a na jejich základě bylo navrhnuto opatření pro zlepšení hospodářského stavu DpmHK, a.s..
The economy analysis of joint venture company DpmHK in connection with the new control system of passengers
Keywords: dopravní podniky; finanční analýzy; Management; odbavovací systémy; poměrové ukazatele