Zahraniční migrace a její socioekonomické důsledky v České republice - Myšičková, Hana (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce je věnovaná zahraniční migraci v České republice a jejím socioekonomickým důsledkům se zaměřením na azylová zařízení, konkrétně na Pobytové středisko Seč. V první části jsou definované základní pojmy migrace, druhá část je věnovaná legální migraci v České republice s popisem azylové problematiky, dále navazuje problematika nelegální migrace, kde popisuji typy nelegálních přechodů a represivní opatření a poslední čtvrtá část popisuje azylová zařízení a Pobytové středisko Seč. Celkově práce směřuje k získání náhledu na zahraniční migraci.
Foreign migration and its socioeconomic consequences in the Czech republic
Keywords: asylum; shelters; foreigners; Migration; azyl; azylová zařízení; cizinci; Migrace