Informovanost rodičů a zákonných zástupců o nejčastějších obtížích v gynekologií dětí a dospívajících - Gregorová, Julie (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá informovanosti rodičů a zákonných zástupců v oblasti gynekologie dětí a dospívajících. Teoretická část práce se věnuje popisu nejčastějších obtíží v dětské gynekologií. Dále edukaci zákonných zástupců a dívek, protože výstupem diplomové práce je edukační brožura. Výzkumná část diplomové práce je zaměřená na zjišťování míry informovanosti rodičů a zákonných zástupců dívek ve věku 0 až 15 let v otázkách nejčastějších obtíží vyskytujících se v dětské gynekologii.
Awareness of parents and legal guardians about the most common difficulties in gynecology of children and adolescents
Keywords: gynekologie dětí a dospívajících; vulvovaginitis; synechia vulvae; poruchy menstruačního cyklu; edukace ve zdravotnictví; gynecology of children and adolescents; vulvovaginitis; synechia vulvae; menstrual cycle disorders; education in health care