Estetická chirurgie z pohledu pacientek pomocí BREAST-Q dotazníku - Nováková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na vnímání estetické chirurgie prsu z pohledu pacientek, přičemž klade důraz na měření a hodnocení jejich zkušeností a spokojenosti pomocí validovaného nástroje, BREAST-Q dotazníku. Tento dotazník je určen pro pacientky podstupující chirurgické zákroky na prsou a poskytuje komplexní přehled o kvalitě jejich života a psychologickém a fyzickém vnímání výsledků zákroků. Cílem práce je analyzovat data získaná od pacientek a porovnat jejich subjektivní pohled na estetickou chirurgii, včetně změn v sebevnímání, fyzickém komfortu a spokojenosti s výsledkem operace. Výsledky této studie mohou přispět k lepšímu porozumění potřebám pacientek a k optimalizaci péče o ně před a po chirurgických zákrocích.
Aesthetic surgery from the perspective of patients using the BREAST-Q questionnaire
Keywords: augmentace; BREAST-Q dotazník; estetická chirurgie; chirurgické zákroky na prsou; kvalita života; operace prsu; sebevnímání; subjektivní hodnocení; aesthetic surgery; augmentation; BREAST- Q- questionnaire; breast surgery; breast surgical procedures; quality of life; self- perception; subjective assessment