Návrh koncepce dopravní politiky Olomouckého kraje - Kepprtová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá aplikací dopravní politiky v podmínkách Olomouckého kraje, snaží se naznačit možnosti řešení problémů, které s sebou doprava v dnešní době přináší. Úvod práce je zaměřen na popis současného stavu dopravy na území Olomouckého kraje. Dále je nastíněna problematika tvorby Dopravní politiky ČR, z které by měla koncepce dopravní politiky Olomouckého kraje vycházet, nechybí zde ani popis jednotlivých priorit Dopravní politiky ČR. V práci je zachycena i problematika veřejné dopravy ve formě dokumentu Strategie podpory dopravní obsluhy území jako návazného dokumentu Dopravní politiky ČR. Závěr diplomové práce je zaměřen na zhodnocení současného stavu dopravy na území Olomouckého kraje, definování hlavních problémů především v oblasti dopravní infrastruktury a dostupnosti kraje a návrh koncepce dopravní politiky, která by se měla věnovat především řešení této problematiky na úrovni kraje.
A conception proposal of transport policy in Olomouc region
Keywords: dopravní politika; SWOT analýza; integrované dopravní systémy; Olomoucký kraj