E-government v mezinárodním kontextu - Bílková, Renáta (Univerzita Pardubice, 2006)
V posledních letech se termín e-government objevuje na scéně ICT a v oblasti veřejné správy velmi často. Prozatím jsou však služby e-governmentu zaváděny v jednotlivých zemích odděleně. A proto přichází iniciativa i2010 s vizí jednotného evropského informačního prostoru a dosažení inklusivní evropské informační společnosti v rámci Evropské unie.
Keywords: E-Government; webové služby; XML; Government Gateway; eEurope 2005; iniciativa i2010; Interoperabilita; E-Government; web services; XML; Government Gateway; eEurope 2005; initiative i2010; Interoperability