Peritoneální dialýza - informace pro pacienty - Trejbalová, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá informacemi pro pacienty s chronickým selháním ledvin a následnou léčbou peritoneální dialýzou. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části je popsána anatomie a fyziologie ledvin a peritonea, princip peritoneální dialýzy, dietní a režimová opatření. Část výzkumná se zabývá zpracováním dat od respondentů získané formou anonymních dotazníků. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a grafů.
Peritoneal dialysis - information for patients
Keywords: anatomie ledvin; chronické selhání ledvin; peritoneum; dialýza; CAPD; APD; dietní opatření; pohyb; anatomy of the kidney; chronic renal failure; peritoneal dialysis; dietary measures; exercise