Dotační možnosti v ČR pro obce před vstupem a po vstupu do EU a jejich možnosti využití v městě Hořice v Podkrkonoší - Knap, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2004)
V první teoretické části jsem se zabýval celkovým osvětlením dotačních možností jednak v období před vstupem ČR do EU a následně po vstupu do Evropské unie. V praktické části jsem se zaměřil na jednotlivé části municipálního rozpočtu města Hořice v Podkrkonoší. Závěrem mé práce jsem provedl rozbor a varianty financování obecního rozpočtu při využití jednostlivých strukturálních fondů EU včetně vyčíslení ekonomické zátěže pro rozpočet města.
Possibilities of grants in the Czech republic for municipalities before and after entry to the EU and their contigencies of profiting in the town of Hořice v Podkrkonoší
Keywords: Evropská Unie; Strukturální fondy; Dotace; Hořice