Definování přínosů laserových dat v oblasti krizového řízení - Mareš, Roman (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zaměřuje na využití laserových dat v oblasti krizového řízení. V práci jsou popsány vybrané geoinformační technologie, laserové skenování a metoda leteckého laserového skenování, pomocí které jsou získána data zájmového území. Tyto data jsou následně zpracována a vizualizována v programu ArcGIS Desktop. Přínos této práce spočívá v definování přínosů laserových dat v oblasti krizového řízení.
Defining the benefits of laser data in crisis management
Keywords: laser; letecké laserové skenování; krizové řízení; laser; airborne laser scanning; crisis management