Komunikace s neslyšícím pacientem v přednemocniční neodkladné péči - Lédlová, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Předložená bakalářská práce se zabývá komunikací s neslyšícími pacienti v PNP. Teoretická část se skládá z anatomie ucha, fyziologie a patologií slyšení. Nejrozsáhlejší kapitola se zabývá komunikací s neslyšícími. Teoretická část byla napsána na podkladě odborné literatury a také na základě poznatků z části praktické. Část praktická se skládá z výzkumů kvantitativního a kvalitativního, které jsou zaměřeny na oblast komunikace s neslyšícími pacienty.
Communication with deaf patient in emergency care
Keywords: sluchově postižení; ohluchlí; komunikace; zdravotnický záchranář; hearing-impared; deaf; communication; paramedic