Činnost odborové organizace u zaměstnavatele - Štveráková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá oblastí odborové organizace a kolektivního vyjednávání. První část je zaměřena na právní úpravu, subjekty a formy kolektivních pracovněprávních vztahů. Popisuje také kolektivní vyjednávání, kolektivní smlouvy a kolektivní spory. V druhé části práce je analýza činnosti odborové organizace a doporučení pro jednotlivé strany kolektivního vyjednávání.
Activity of the trade union organization with the employer
Keywords: odborová organizace; kolektivní pracovní právo; kolektivní smlouva; kolektivní vyjednávání; kolektivní spory; zaměstnanci; zaměstnavatelé; práva; trade union organization; collective labor law; collective agreement; collective bargaining; collective disputes; employees; employers; law