Bürgeliches Milieu in Schillers "Kabale und Liebe" und Hebbels "Maria Magdalena" - Mejdrová, Ludmila (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci je provedeno srovnání zobrazení měšťanského prostředí v občanských tragediích "Úklady a láska" a "Maria Magdalena".
Měšťanské prostředí v Schillerově díle "Úklady a láska" a v Hebbelově "Marii Magdaleně"
Keywords: německá literatura; Schiller, Friedrich; Hebbel, Friedrich; tragédie; měšťanstvo; rozbor literárního díla