Bodové zdroje znečištění vodohospodářsky významného toku řeky Chrudimky a další zdroje znečištění v povodí této řeky včetně jejich eliminace - Mrkvičková, Jitka (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce je souhrnem známých informací o problematice znečištění povrchových vod vodohospodářsky významného toku řeky Chrudimky a podzemních vod v povodí této řeky. Dostupné informace jsou doplněny vlastními informacemi získanými z odběrů povrchových i podzemních vod, a to v porblematických profilech. V práci jsou uvedena doporučení ve smyslu eliminace známých zdrojů znečištění v povodí řeky Chrudimky.
Local sources of contamination of water-management significant river Chrudimka and additional sources of contamination in the river basin including their elimination
Keywords: Životní prostředí; povrchové vody; podzemní vody; znečištění vod; řeka Chrudimka