Rozdíly ve vybraných balících papírech na jejich hypermolekulární úrovni - Pavlíčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá porovnáním různých druhů balicích papírů na základě jejich hypermolekulárních vlastností. Sledováním kinetiky navlhání a kinetiky sorpce par byly charakterizovány vlastnosti vybraných balicích papírů. Vyhodnocením byly analyzovány molekulárně-povrchové vlastnosti daných papírů. Dále byly hodnoceny vybrané všeobecné a mechanické vlastnosti a rozdíly mezi vybranými papíry.
The hypermolecular differences of selected wrapping papers
Keywords: balicí papíry; albino; hypermolekulární vlastnosti; kinetika navlhání; molekulárně-povrchové vlastnosti papíru; pórovitost papíru; wrapping papers; albino; hypermolecular properties; kinetics of moistening; molecular-surface properties of paper; porosity of paper