Možnosti využití nanovláken jako nosičů proteolytických enzymů a antimikrobiálních látek pro hojení ran - Žárská, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Obvazové materiály vyrobené z elektrostaticky zvlákněných nanavláken nabízejí oproti současným komerčně dostupným produktům řadu výhod pro léčb akutních a chronických ran.Nanovlákna mohou být funkcionalizována různými léčivy nebo látkami podporujícími hojení rány, které zahrnují např. antimikrobiální látky aproteolytické enzymy.
Application of nanofibers as carriers of proteolytic enzymes and antimicrobial compounds for wound treatment
Keywords: nanovlákna; hojení ran; antimikrobiální látky; imobilizace enzymu; Nanofibres; wound healing; antimicrobials; decontamination