Snižování nákladů v dopravní firmě - Bartoš, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem této diplomové práce jsou možnosti snižování nákladů silničního dopravce. Nejprve se zabývá přehledem příslušných nákladů a možnostmi jejich ovlivňování, dále analyzuje data z testovacího provozu reálné flotily vozidel. V další části nabízí návrhy ke snížení nákladů včetně popisu uvedených opatření a v závěrečné kapitole jsou návrhy zhodnoceny z hlediska jejich předpokládaného ekonomického přínosu.
Reducing costs in the transport company
Keywords: doprava; snižování nákladů; vozové parky; transport; reducing costs; fleet vehicles