Indikátory udržitelné mobility osob na úrovni územních samosprávných celků - Eisenhammerová, Monika (Univerzita Pardubice, 2017)
Disertační práce se zaměřuje na indikátory udržitelné mobility osob na úrovni územních samosprávných celků v České republice. Práce obsahuje analýzu současného stavu poznání v oblasti udržitelného rozvoje, udržitelné dopravy a udržitelné mobility osob se zaměřením na indikátory. Stěžejní část práce představuje návrh metodiky pro tvorbu indikátorů udržitelné mobility osob na úrovni krajů. Součástí práce je i aplikace metodiky ve vybraném kraji.
Indicators of sustainable personal mobility at the level of self-administration administrative units
Keywords: udržitelná mobilita osob; udržitelný rozvoj; indikátory; kraje; sustainable personal mobility; sustainable development; indicators; regions