Aplikovaná behaviorální terapie (ABA). Cesta k pochopení projevů a reakcí dětí s PAS - Ehlová, Marcela (Vydavateľstvo Katolíckej univerzity v Ružomberoku, 2018)
Příspěvek se zabývá využitím aplikované behaviorální analýzy u dětí s autismem. V práci je přiblížena problematika diagnostiky autismu a možných přístupů ve vzdělávání dětí s PAS. Podrobně je vysvětlen přístup „aplikované behaviorální analýzy“, její využití v praxi a vztah k všedním denním činnostem. Autorka popisuje specifika a možnosti využití metod aplikované behaviorální analýzy při terapiích u osob s PAS a dalšími diagnózami.
APPLIED BEHAVIORAL THERAPY (ABA). THE PATH TO UNDERSTANDING THE SYMPTOMS AND REACTIONS OF CHILDREN WITH ASD
Keywords: Autismus, Aplikovaná behaviorální analýza, Děti s PAS; Autism. Applied behavioral analysis, Children with ASD