Prevence dopravních nehod cyklistů na problematických místech v Pardubicích - Jelínková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Úvodní část práce se zabývá důležitými zákony pro cyklisty. Je zde vypsáno, co jsou cyklisté povinní dodržovat a naopak jaká mají práva. Udává statistická data a jejich rozbor za sledované období v Pardubicích. Dále jsou rozepsány dopravní nehody cyklistů, jejich kritická místa a úseky.
Prevention of cyclist tradic accidents in problematic places in Pardubice
Keywords: bezpečnost; cyklistická doprava; dopravní nehody; kritická místa; kritické úseky; safeness; cycling; accident; criticallocation; criticalsection