Komparace reálných a finančních investic - Úlehlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu a porovnání reálných a finančních investic. Cílem práce je zvolit vhodný časový horizont, který je pro investora nejvýnosnější a určit, která investice dosahuje nejlepších výsledků. K tomuto hodnocení jsou použity modelové příklady s výpočty rozdílů hodnoty investic při nákupu a při prodeji a jejich zhodnocení ve zvolených časových obdobích. Závěr se věnuje vyhodnocení a doporučení vhodné varianty pro investora.
Comparison of real and financial investments
Keywords: investování; cenné papíry; finanční aktiva; reálná aktiva; nemovitosti; zemědělská půda; platina; investing; securities; financial assets; real assets; realty; farmland; platinum