Vliv velkých investičních projektů na kvalitu života v regionu - Dvořák, Vítězslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce vyhodnocuje působení průmyslové zóny Kolín - Ovčáry, respektive dominantního podniku zóny Toyota Peugeot Citroën Automobile na okres Kolín. V práci je nastíněn koncept udržitelného rozvoje, pojem kvalita života a teorie alokace podniků. Z toho dále vychází analýza konkrétního investičního projektu, která zahrnuje statistické údaje doplněné o vyjádření obou klíčových stran, regionu a podniku.
Impact of large investment projects on the quality of life in the region
Keywords: udržitelný rozvoj; kvalita života; alokace velkých podniků; okres Kolín; Toyota Peugeot Citroën Automobile; sustainable development; quality of life; allocation of large enterprises; Kolín district; Toyota Peugeot Citroën Automobile